Galet bra råd för att bli lycklig & sova som en bebis

0

Det är en massa sanningar som kommer fram nu om både det ena och andra. Det är också en massa lögner som sprids och ”människor” som passar på att hämnas på ett ex eller någon dom tycker gott kan ha det. Lögner som sprids som en gräsbrand utan kontroll. Lögner som kan skada djupt och varaktigt. Själv har jag nu under en längre tid tillbringat mycket tid tillsammans med mina vapendragare, mina allra bästa vänner och coacher – spökena på Andra Sidan. Pappsen, Iris Hall, mitt andliga team med massa spännande själar. Varför har jag då gjort det? När det finns så mycket kul att göra här på Moder Jord? Jo, för att jag behövde det. Väldigt mycket.Råkade swishas in under en jävligt tung buss, tillsammans med några av mina allra mest älskade. Shit happens, right? Jajamensan. Inget att klaga över, så ser Livet ut. Parallellt med allt mitt skit, som jag tillät mig gråta över en dag eller två, och som ju är mitt karma att dyka djupare in i och förstå så har jag ju tagit del av en del av vad som händer med alla avslöjanden t ex. Det är ju rätt….rörigt i vår värld kan jag tycka. Ibland har jag fröjdats åt skitstövlar och huvuden som får rulla, det är vidriga personer som kommit undan i åratal med att övergreppa människor på olika sätt. För allt är ju inte sexuellt, det kan verkligen skada en annan människa när man snackar skit, värvar andra att deltaga i ren jävla mobbing, när man använder sin maktsituation till att trycka ner andra. Men ibland har jag förfärats när jag insett att det skrivs om något som verkligen inte verkar vara källundersökt – en människa som slängs in under bussen och utmålas som värsta övergreppparen men mellan raderna kan man tydligt se att det är ett galet svartsjukt X som står för skiten.

Ja, mycket är det som händer nu och nog tror då jag att Hopiindianernas profetia än en gång visar sig stämma 2000%. Nu pågår det – det tredje världskriget. Och det pågår inom var och en av oss. Jag tänker i detta ta ansvar för det som är mitt och deala med det, bl a den offerroll som jag intar när yxan ränner in i ryggen. Inser att det här har ju hänt förut – nu är det bara att dyka hela vägen in och se vad jag kan göra åt saken. Skylten ovan på bilden har står i mitt kök, mitt ledmotiv just nu. För jag vill inte längre. Jag har också gjort upp en liten levnadslista som jag tänker följa i varenda stavelse, en lista som jag tänker dela med mig. Känner att det kanske kan vara någon själ som råkar läsa och som får samma rusch av total livsglädje och passionerad kåthet på Livet som jag. Jag – när jag inser att jag faktiskt har ett stort, fantastiskt val att göra nu i detta tredje världskrig. Jag väljer livskraft. Sanning. Äkthet. Kärlek. Passionerad kreativitet. Och då måste jag vara skoningslös mot mig själv. Häpp.

Vill du sova riktigt härligt gott om natten, vakna full av livslust, göra något av ditt fantastiska liv, som kanske varit lite surt och trist, läs för all del.

1. Snacka inte skit. Du vet när du gör det, för det smakar precis så i munnen. Om du vågar vara sann förstås.

2. Ta inte skit. Du vet när du gjort det, för du blir trött, energilös, förbannad och ledsen. Tjut en skvätt, prata med en vettig person, det får vara dig själv om du inte har någon annan. Det kan hända att det är så, det finns många idioter. Sen gör du något åt saken.

3. Fega inte. Pratar någon annan skit, försöker värva dig till att dra ned någon annan eller på något som helst vis beter sig som ett asshole – säg ifrån. Gå därifrån, men säg först att det där beteendet inte är ok. Om fler öppnade sina käftar, skulle vi inte ha så stora problem som vi har med övergrepp, mobbing, skitsnack som knäcker personer osv.

4. Sluta skyll ifrån dig. Det är ingen annans fel om du jobbar för mycket, gör för mycket hemma, tar på dig för mycket i ditt liv, om du har problem med din kropp på något vis. Det är heller ingen annans skuld om du väljer att bli deprimerad och apatisk för att du blivit utsatt för något. Gå i terapi, prata ut med folk som gjort dig illa om det går, agera på ett sådant sätt att du känner att du VERKLIGEN går vidare!! Du kan behöva gråta, skrika, rasa, slå på kuddar – gör det för all del! Fullt ut, inget meseri. Men gör sedan något åt saken. Move on!

5. Agera. Vad det än är som du vet att du vill – börja NU att göra saker som tar dig dit du vill. Sluta säga ja till en massa skit som du egentligen inte vill, känna dig som ett offer och gnälla om att du aldrig har tid för dig själv. Och när jag säger agera – tänk på att om du tar för stora beslut och för många så fäller du krokben för dig själv. Du har dömt dig själv redan i förväg. Du kommer att misslyckas. Grejen är att göra små steg – hela jävla tiden! Gå vidare. För varje gång du går den där promenaden istället för att ägna dig åt soffhäng och tv-serier och för varje gång du äter och dricker det som får dig att må bra istället för att bryta ner dig, då är du på väg. Har du det som kallas addictive behavior, och det gäller precis allt – dataspel, pressa dig för mycket, cigg, vin – erkänn för dig själv vad som är ditt problem. Och stå för det.  Gå sedan stadiga, envetna steg bort från skiten. När du av olika anledningar har en riktigt låg dag, inse att du faktiskt KAN lyfta på arslet och göra någonting, även om det är en liten grej först, för att bryta neg-tänket. Men det är bara du och ingen annan som åstadkommer förändringen.

6. Bryt känsla av meningslöshet, hopplöshet, uppgivenhet. Jag ser åt helvete för många tappade lustar omkring mig, hör alldeles för mycket gnäll om det ena och det andra, fucking boring actually. Välj att prata med människor som har lite jävlar anamma i sig och vågar utmana dig, sluta välj dom som stryker dig medhårs och håller med om hur synd det är om dig. Läskigt, jag vet – men det är så du väljer Livet istället för Drama och Hopplöshetens träsk. Du får kämpa lite. Ju tuffare vän du har, desto bättre vän är det.

7. Om du trots dina förutsättningar ändå blir riktigt triggad, förbannad, upprörd, skitledsen eller andra lite jobbiga känslor – dyk in i dom!! Undersök, vänd på varenda sten, ifrågasätt dig själv! Har det här hänt förut? Känner jag igen känslan? Varför gör just den här personen eller händelsen mig så galet upprörd? Om du förlorar din livsglädje, blir förbannad, inte ser någon som helst humor i det som händer – då är det DU som har problem. Lägg inte över din skit på andra. Du äger problemet. Och vet du guldet med detta?? Då kan också DU göra något åt saken.

8. Har du skitit i det blå skåpet och gjort saker du inte är stolt över – sluta skyll ifrån dig och försvara dig! Patetiskt! Äg det. Stå för det. Jobba sedan som fan på att återvinna förtroendet du missbrukat. Här pratar vi superviktig karma. Tro inte att du slipper undan!! Haha – finns inte en chans. Fatta att Livet fortsätter! Om inte annat kommer din själsspegel när du checkat ut från det här Livet. Och då får du stå för skiten. Du kan inte slippa undan längre. Finns inga självförsvar i hela universum som kan ”rädda dig”. Så ta det bara. Ät upp det, smält det och agera modigt och rättframt. Finns väl inget mer patetiskt än en som blivit avslöjad som fan och försöker skylla ifrån sig?!! Herregud – DET är lågt. Så har du snackat skit – be om ursäkt, djup och innerligt. Gjort annat bedrövligt mer svårläkt? Då har du massa jobb framför dig. Men kom ihåg – det finns ingen väg ur det. Ingen. Bara stå för det.

Var en levnadsglad, nyfiken, vetgirig, ifrågasättande, ärlig, oerhört kärleksfull person i ditt liv. Var besvärlig. Fråga om du undrar. Har du sagt detta? Gjort detta? Tala sedan om för personen vad du känner inför detta. Var modig – inte tyst. Tyst är det slut med. Gör en ceremoni för dig själv och lova dig att sluta fega. Var alltid, alltid källkritisk. Och OM du skulle säga något om någon annan, var noga med att omedelbart kontakta den personen och tala om vad du sagt och just spridit vidare. Är det någon som du möter på din väg som är en riktigt trasig person och skadar andra, gör precis allt du kan för att det inte får fortsätta och att personen ifråga får stå för skiten dom åstadkommit. Men gör det som en hederlig, andlig polis med stor ödmjukhet och respekt. Gå vidare tills situationen är löst. Alltför många pyser ur sig lite upprördhet och släpper sedan allt för att det blir för besvärligt. Det ÄR ju läskigt med upprörda människor, kan ju skrämma vem som helst till tystnad!!

Om det blir riktigt galet upprört när du rör om i grytor det ska röras om i, ställ dig frågan vad är det värsta som kan hända? Om det inte hjälper, titta i din egen backspegel och fråga dig själv om du vill ha den här typen av situationer och människor omkring dig år efter år, liv efter liv?

Sist men inte minst; Var en god människa. Vi vet, varenda en av oss – även pedofiler och massmördare, djup inom oss vad det är. Jag säger inte att det är lätt att vara helt sann mot sig själv. Men det är rätt. Finns ingen annan väg att gå. Och när det smakar skit i min egen mun, då drar jag i nödbromsen fort som fan, för då är det illa i min värld. Varför tillät jag mig sjunka till den nivån? Vad fick mig så ur balans att jag kunde ens tänka sådana tankar?? Jag lär känna mig själv mer och mer för varje dag, varje liv. Och tänk – det är en härlig känsla när jag vet inom mig att jag är en bra typ. Då kan jag le åt skylten i mitt vackra kök, dra på mig gummistövlarna och vandra ut i skogen, lycklig som en unge för jag vet att om jag snubblar igen och ”beter” mig på något sätt som jag inte är stolt över, då kommer jag att agera snabbare än Fantomen. Och jag har läst att när han rör sig, står blixten stilla…

Igår firade jag Halloween med alla mina barn och barnbarn, skrattade så jag kiknade, kramade när dom blev rädda, dom små och älskade. Somnade och vaknade med ett leende. Livet är bra underbart. FAST jag var jätteledsen och uppgiven förra veckan! Eller kanske tack vare…

 

Dela.

Om skribenten

Missa inte våra intressanta artiklar

Läs fler artiklar på huvudsidan

Lämna en tanke