Tomt på kontot!

0

Ibland gör jag människor ”besvikna”, jag vet det. Sätter besvikna inom citationstecken, då ju allt sådant är helt och hållet ens eget val hur man ska känna. Men alla kan vi ändå känna viss frustration, om vi är ärliga, över hur vissa personer beter sig. Som att jag helt enkelt får planera extremt noga hur jag lever mitt liv, så jag inte får slut på kontot. Mitt eget så viktiga energikonto. Förr kunde jag övertrassera och det gjorde inte så mycket, jag fixade det på något vis ändå. Men kostnaden blev ju hög till sist – total konkurs på alla energikonton och jag kunde inte jobba som fan för att täcka upp det. För det gick inte. Jag har äntligen lärt mig och nu ser Livet helt fantastiskt ut. Jag har bara typ två spänn om dagen på mitt konto och dem använder jag på det mest briljanta sätt jag kan. Och jag övertrasserar inte. Någonsin mer. Det innebär, vilket mina vänner nog kan tycka är skittråkigt, att jag bestämmer precis vad de två kronorna ska användas till och det blir för det mesta lite medialt jobb, en massa omskrivande av mitt bokmanus och passionerat skrivande på nästa manus, lite lagande av mumsig veganmat (mitt hopp om långsamt tillfrisknande) och sen är det oftast slut. Då blir det någon superintressant dokumentär eller en serie som fascinerar.

När det är kursdags och jag vill köra en av mina magiska resor, då sparar jag på kontot. Förbereder. Gör det som behöver göras i löjligt god tid för stress går bara inte. När jag ser att allt funkar och känns bra, då fylls det på enormt på energikontot när vi sedan kör, kurs, resa eller vad det nu är, och Livet känns oerhört rikt och frodigt. Och tänk, så klok har jag också blivit att jag inte sätter sprätt på alltihop på en gång – nähä! För se, den som spar hon har. Och jag använder klokt överflödet till att orka det där som jag också vill; tjoa och leka med barnbarnen, göra iordning något rum eller i trädgården här på min magiska Gård nära vikingagravarna. Gå ut i skogen och förse mig med bär eller svamp eller bara sitta på en stubbe och finnas till. Åka till gamla mor och bara vara med henne eller ta henne med till Umeå så hon får träffa sin syster. Men även här får jag planera för jag har så många års vana att ha så j-la mycket på mitt konto att det räcker till både det ena och det andra. Och som sagt, det går nu alltså inte.

Jag har en autoimmun sjukdom med helt galet mycket antikroppar i mig. Mot mig själv. Första gången jag hörde vad det handlade om gapskrattade jag – allergisk mot mig själv??? Haha. Men satte skrattet i halsen efter några år när detta fenomen gav mig den ena följdsjukdomen efter den andra. Dom två som dykt upp senast är bedrövliga. Men skrattet har förvandlats till ett kärleksfullt leende och jag betraktar mig själv i spegeln. Klart jag blivit allergisk mot mig själv. Alla ekonomier brakar för eller senare om man bara kör på och övertrasserar precis allt. Det går åt helvete. Men efter kaos kan man reda upp, ta reda på var jag gick fel, göra min egen kartläsning och bestämma var jag är på väg nu med alla mina erfarenheter inom mig. Spännande värre.

Så…om någon råkar läsa detta och vara en av dom som undrar varför jag är så dålig på att höra av mig, tackar nej till en massa saker, är jobbigt uppriktig när något ringer fel och jag säger till om det – om du vill fortsätta vara min vän så vill mig väl. Jag bara lyssnar på mig själv äntligen så jag kan bli fri min allergi. Och jag önskar dig detsamma – att du verkligen lyssnar på DIG och gör det som är genuint bra för dig. För då, mina kära medpassagerare här på Moder Jords arena, då kan vi sannerligen ha mycket att prata och skratta åt när vi faktiskt ses.

Idag ska jag göra lite extra god veganmat, börjar vara grym på det äntligen. Men innan det ska jag inhandla lite nödvändigheter, ta det dagliga skrivandet och sen göra lite fint här hemma. En tur till skogen måste det blir också, handlar om överlevnad för min del. Och börjar det bli glest på kontot, då skippar jag något av det andra på agendan. För bara jag & skogen måste in. Fyller på bra på kontot.

Kan bara konstatera när jag skriver det här att det varit och är en intressant färdväg jag valt för mig själv. Ibland har ju skrattet varit jävligt långt borta. Men jag behövde göra precis så här, hur galet kanske någon annan än tycker att det varit. När jag nuförtiden får irriterade kommentarer över mig själv och hur jag hanterar mitt liv så tänker jag bara (och ibland säger jag det om jag tycker att det är värt det, någon mottagare mitt emot mig) att jag respekterar allas val. Precis alla. Att vara frustrerad över att någon inte gör som man tycker är ju fullständigt meningslöst. Hur kan någon vara en sån j-la idiot?? Det hör man ju ofta. Men om personen vore upplyst, skulle den ju inte göra så, eller hur?! Så om någon i vår omgivning dunkar huvudet i betongväggen så blodet sprutar, idiot i kubik, så kan vi bara tänka att så här måste det tydligen se ut för den här medmänniskan. Och som i #meetoo så sätter jag ned foten och säger ifrån när någon kränker mina gränser. Dom som respekterar även det blir kvar i mitt liv och vi fördjupar ständigt vår relation. Häftigt.

Och jag älskar mitt Magiska Liv idag med. Och gläder mig oerhört åt dem som jag har på min sida och som hela tiden vill mig väl. Det är dom enda som kommer mig nära nuförtiden. För varför ska man vilja ha något annat i sitt Liv? Nu dags för lite härlig citron-selleri-ingenfära-äpplen-gurka i en ljuvlig detoxjuice jag och Yohanna blivit helt beroende av. Magiska torsdag, vad ska du bringa…?

Ps. Gick med i en fantastisk onlinekurs med Cecilia Kärvegård, rockdrottningen. Den handlar om attraktionslagen och hur vi genuint väljer vad vi vill dra till oss. Det är så j-la kul!! Jag och Cecilia har delat fantastiska minnen på vår färdväg här på Moder Jord och har superroliga planer framöver. Som jag återkommer till. Oiiiiiiiii! Och det är helt sanslöst vilka energier man bygger när man är ett helt gäng som ror åt samma håll! Så det gör inte ett skit att jag bara har två spänn på kontot idag, jag fyller på hela tiden. Med riktiga pengar!! Inget j-la låtsasskit här inte!

Dela.

Om skribenten

Missa inte våra intressanta artiklar

Läs fler artiklar på huvudsidan

Lämna en tanke