Medium – organiserat bedrägeri?!

0

imageBloggade igår om min resa till England och alla fantastiska möten med så intressanta människor. Jag befann mig i ett stort sällskap människor i flera dagar och givetvis kommer frågan upp efter ett tag, som den alltid gör vilket land man än befinner sig i: “What do you do for a living?”

Jag tvekar alltid nuförtiden, men har ju egentligen redan valt och bestämt mig. Jag är glad och stolt att säga att jag är ett medium. I England blev reaktionerna minst sagt intressanta – de flesta hoppade en halvmeter och rapporterade att de aldrig mött ett medium förut! De flesta deklarerade sedan att de var skeptiska. Men nyfikna. Och så många intressanta diskussioner som jag hade under dessa dagar! Och ingen – inte en enda av dem!! – valde att på något sätt använda sig av nedlåtande, föraktfulla eller rent av förtalande ordalag under diskussionerna. Under samtliga samtal ställdes frågor till mig som fick mig att tänka efter, formulera på nya sätt och helt enkelt utveckla mitt sätt att förmedla vad jag tror och vet.

Glad i hågen ser jag i morgontidningen, så glad över papperstidning till kaffet igen!, att de har en dubbelsidig stor artikel om en seans i hemstaden min. Kritiken som uttalas i den från en total skeptiker, är förnedrande, fördömande och nyanslös. I rubriken står med stora bokstäver “organiserat bedrägeri”. I alla år jag varit involverad i den här branschen, så har det varit helt ok att använda precis vilka ordval som helst, både i massmedia och privat, till oss som valt den här vägen. Och sällan har det varit intressant och utvecklande. Var moderator på ett forum ett par år, men diskussionerna eskalerade till helt galna proportioner och efter ett tag ledsnade jag. Fanns inget konstruktivt alls i det hela och många av skeptikerna använde så kränkande formuleringar och var så öppet fientliga, rentav hatiska, att det bara fick mig att må dåligt av “diskussionerna”.

Nuförtiden är jag som gammgäddan i vassen, jag bor i skogen, lever och verkar där. Mest håller jag på med min gård, är i skogen och ägnar mig åt livsglädjande sysslor. Men ibland följer jag hjärtat och bara måste få prata med dom på andra sidan, få förmedla deras klokskap och brunnar av kunskap. Bara för att få pirret, gnistan, magin tillbaka i mitt Liv igen. För när dörrarna mellan dimensionerna, när äta-skita-sova-livet glöms bort och jag än en gång flödar av energin som uppstår när man blir hel igen, minns vem man är och lever hela sig – den känslan är helt guddomlig… Jag bara måste leva det.

Jag ägnar mig aldrig åt korvstoppning, kör inte ner mina åsikter i halsen på någon. Jag går aldrig på någon, aldrig någonsin, som inte bett om min dörröppning till andra världar. Jag har total respekt för de som inte alls tror på det jag gör, som är rädda och tveksamma.

Men bespara mig dessa barnsliga och totalt okunniga klander. Var kommer vi med all fientlighet i våra diskussioner? Precis som med allt som pågår i vår värld just nu, så handlar det om att hjälpas åt, att mötas, att skapa något bättre här på Moder Jord än vad som är i nuläget. Kanske kan tyckas av någon, som råkar läsa det här, att det är ointressant att ta upp den här diskussionen när det är så mycket av allvarligare slag som pågår, med flyktingströmmar och annat fruktansvärt som pågår. Men i min värld, så är det en av de saker jag verkligen begripit i mina samtal med andra sidan. Och det är att vi hänger ihop, varenda en av oss. Precis allt i universum påverkar precis allt. Ingen kan må, säga något, projicera något utan att allt påverkas av det. Så det är dags att vi går en annan väg nu. En utan hat för att det är olika oss själv, inte passar in i vårt trosystem.

Jag står för den jag är, det jag vet är sant. Och jag är extremt fascinerad av konstruktiva diskussioner med dem som är tveksamma, undrande men ändå nyfikna. Kan diskutera hur länge som helst och det är hur roligt som helst. Men gapande, skitförbannade, hatiska dårar med skygglapparna inåtvända så de bara kan se en liten smal springa av verkligheten, nej fy fan vad tråkigt.

Dela.

Om skribenten

Missa inte våra intressanta artiklar

Läs fler artiklar på huvudsidan

Lämna en tanke