Lycka är ett val

0

Ibland kan det vara svårt att veta var Själen hamnade på efterkälken, i alla fall i min värld. Livet tuffar på och det händer saker och plötsligt är jag bara där. Är inte lycklig, inte centrerad för fem öre. Får ingen koll på passion, inspiration & livsglädje. Nu har jag ett par veckor framför mig där fokus ligger just på det – att hitta alla dessa igen. För det är jag. Min personlighet. Mitt varande. Och när det inte är närvarande, då blir Livet bra grådaskigt…

Nu ska jag ägna tiden åt skrivande, vandrande i solgasset (blir tidigt på morgnarna nu då det är bra hett här i Spanien just nu) och bara vänta in den. Min vackra, lyckliga, så livspassionerade Själ. Att bryta mönstret av måste-borde och allt det där, det tycks vara mitt livs utmaning denna gång. Ständigt händer det saker. Ständigt roterar jag vimsigt bort från den härligt halvgalna människan som stiger upp på morgnarna och gläder mig åt den kommande dagen medan jag mal mina kaffebönor.

Så lyckligt lottad jag ändå är. Nu är jag här, hus- och hundvakt i två gyllene veckor. När jag så reser hem ska jag ha en Plan med mig hem i bagaget. Det är jag som designar. Det är jag som väljer. Och lyckan är den självklara livsrättigheten som ingen annan än jag själv kan ge mig. Idag kändes det som ett lätt val. Blommor överallt och en flämtande liten voffsing bredvid mig. Och grejen är ju att det egentligen är precis lika enkelt när jag är hemma. Det är bara det att jag har det här beteendet som måste skrotas. Massa gånger in i den berömda väggen, en kropp som ylar och skriker och inte vill. Besvikelsen över andra människors beteende som får mig att gång efter annan välja att krypa in i puppan. Ibland är det för galet att vara för känslig…. Men jag ska använda den känsligheten till att lyssna på mig själv istället för på en del andra. För alla har vi det valet. Oavsett vad som sker, så kan vi välja att lämna, förändra, göra om och göra rätt.

Jag är en envis jävel. Så glad för det. För jag vet att jag kommer att lyckas. Och när jag reser hem så har jag också turen att ha människor omkring mig som inte vill annat än att jag ska vara lycklig och inspirerad. Bara det…

Nu drar jag iväg till Mercadona i San Pedro för att handla hem mat så jag klarar mig ett tag. Frukt och grönt redan inhandlat av byns fina grönsakshandlare. Lite spanskt vin blir det allt också….

Dela.

Om skribenten

Missa inte våra intressanta artiklar

Läs fler artiklar på huvudsidan

Lämna en tanke