Mumsdag!

0

Efter morgonkaffet och lite pyssel, så intar jag min lite barnlika veganfrukost – så mumsigt! Påminner om det vi kallade bryta hemma när jag var liten, kanske därför jag tycker det är så gott! Passar så bra i en yoghurt också, kanske lite mer vuxet…men för mig smakar denna granola så himmelskt med havremjölk! Recept på granolan nedan, går att äta som godis….

Sen steker jag på lite härliga biffar, gör lite sallad och sedan drar vi till min dotters och hennes mans sommarstuga för ljuvligt häng! Känner mig så barnlikt lycklig idag; igår kväll satt jag aktivt och bara stirrade på mina överarmar. På mindre än två veckor med vegankost, så ser det ut som MINA armar igen. Inte som två fläskkorvar som hänger ut med en massa konstiga gropar. Har en väldig massa stora YES på Livet just nu…

Underbar granola

5 dl rågflingor

5 del havregryn

100 g mandel, 50 g hasselnötter el valnötter (el vilka nötter man gillar)

1 dl linfrö

2 dl solroskärnor

1 dl kokosflingor

1 dl kokossocker (går med rörsocker el dyl, men nyttigare m kokos!)

2 dl vatten

5 msk neutral matolja (jag använde raps)

2-3 dl russin el tranbär, torkade

Hacka mandel och hasselnötter. Lägg hacket i en stor bunke, blanda i allt utom russin, tranbär. Krama ihop lite så det blir lite “klumpar”. 200 grader, in i ugnen ca 30 min. Var 10:e minut tar man ut och vänder ordentligt så det blir jämt rostat. Slå sedan av ugnen och låt svalna i ugnsvärmen. Blanda sedan i russinen när allt är svalt. Förvara mörk o svalt i sluten burk. Mums!

Dela.

Om skribenten

Missa inte våra intressanta artiklar

Läs fler artiklar på huvudsidan

Lämna en tanke